"דורכים על העיצוב" בחנויות החדשות

עיצוב קיר אריחים

מספיק ביקור קצר במסעדה האהובה עליכם או בחנויות הקניון השונות , כדי להבין שהיום עיצוב הוא חלק משמעותי מאוד במבנה השלם של חנויות, בתי קפה ומתחמים ציבוריים שונים. העיצוב ניכר בקירות, בתקרות, באופן סידור הסחורות והצגתן בחלונות הראווה, ותתפלאו, גם בעיצוב הרצפה! כן, גם הרצפה כיום מהווה חלק מהקונספט העיצובי השלם של החללים המסחריים כיום. במה העיצוב הזה מתבטא? מהם החידושים האחרונים בתחום ואיך בוחרים עיצוב רצפה שיהיה גם יפה אבל גם עמיד? על כך בכתבה זו.

התוספת העיצובית של הרצפה לחלל מסחרי

שמדברים על עיצוב נהוג לרוב לחשוב על צבע הקירות, צורת השולחנות או המתלים, כיצד יסודר החלל המסחרי וכולי. כל אלו ללא ספק משפיעים על העיצוב הכולל אך גם לרצפה יש חלק חשוב. למה הכוונה? רצפת בטון פשוטה ומחוספסת תיתן למקום מראה תעשייתי יותר ופשטני. רצפה עם מרצפות בסגנון שנות ה-50 וה-60 תיתן מראה קלאסי יותר ומהוגן ועשויה להתאים מאוד לחללים ישנים שחודשו ולמתן תחושה של חדש בתוך ישן. מעבר להשלמת העיצוב הכולל שהרצפה תעניק, היא גם יכולה לסייע להפריד בין חללים וליצור אשליות מרחב של חלל קטן יותר או גדול יותר.  אך כמובן שאי אפשר לדבר על עיצוב הרצפה מבלי לעסוק בפונקציונאליות של חלק זה בחלל.

tiles2

דוגמת מרצפות- האם מה שיפה יהיה גם פונקציונאלי בחלל ציבורי? (תמונה: shutterstock)

רצפה, על כל המשתמע מכך

בד בבד עם נושא השלמת העיצוב בחלל, אי אפשר לדבר על רצפה במקום ציבורי מבלי לחשוב על הלחצים בהם היא צפויה לעמוד. ראשית כל, על הרצפה צפויים לדרוך כל יום, במשך כל היום אנשים רבים במשקלים שונים. בנוסף, צפויות לעמוד עליה גם ארוניות, מדפים ואמצעי אחסון נוספים שעשויים להיות כבדים למדי. כלומר, במקומות כאלו לא ניתן להתעלם מאלמנט החוזק שנדרש מן הרצפה. עוד דבר שצריך לקחת בחשבון הוא  שרצפה היא לא רק משטח שדורכים עליו באופן תדיר, אלא גם מנקים אותה ולעיתים היא גם נחשפת לחומרים שונים שנשפכים עליה, בשל כך נדרש שהרצפה תהיה גם עמידה לחומרים שונים ולא תאפשר חלחול של נוזלים כלפי מטה.

כיצד הצרכים היומיומיים משפיעים על עיצוב הרצפה?

בשל הצרכים המיוחדים שצויינו מעלה, מרבית העסקים והמקומות שעתידים לשרת ציבור גדול, מעדיפים לוותר על העיצוב המהודר עם אריחי קרמיקה ומתכת וללכת על רצפה מחומרים תעשייתים יותר שסביר להניח שתעמוד בצורה מוצלחת יותר בכל הלחצים שיופעלו עליה. כדי ליצור רצפה כזו, מעבר ליציקת הבטון הבסיסית שנדרשת, נדרש גם ציפוי עליון שלרוב נעשה בטכנולוגיות של צביעה תעשייתית. אם מדובר בחניון או במפעל ניתן להשתמש בציפויים כדוגמת אפוקסי או פוליאוריאה. אם מדובר בחנויות או בתי קפה נדרש ציפוי עליון לרצפה שגם יהיה אסתטי. במקרה של ציפויים אסתטיים, חברות המציעות מגוון מוצרים לגמר בניה כדוגמת טמבור, יכולות לסייע בהיבט זה.

ציפויים תעשייתים ומלאי אסתטיקה

העובדה שעושים שימוש בציפויים תעשייתים, אינה אומרת שהעיצוב של הרצפה חייב להפגע. אם ברצון בעל המקום ליצור למשל, רצפת בטון, ניתן להשתמש בציפוי הקראטינה. ציפוי זה יתאים היטב כדי לצפות רצפות ישנות או בסיסיות מיציקת בטון וכן רצפות עם משטחי קרמיקה באופן חלק ואחיד. כתוצאה מתקבלת רצפה בעלת מראה מיוחד, אחיד וחלק שכן  את ציפוי זה ניתן להשיג במגוון צבעים ולא רק אפור- בטון המוכר.

קריאטינה

דוגמא לציפוי קראטינה (צילום: אתר טמבור)

עוד סוג רצפה שתתאים בהחלט למקומות ציבוריים שרוצים שילוב של ציפוי המקנה חוזק וגמישות יחד עם מראה מיוחד הוא ציפוי מסוג ClayStone.  זהו ציפוי המבוסס על אבקות חמר ושרפים שונים- חומרים טבעיים וידידותיים לסביבה ומגיע במגוון טקסטורות וצבעים. המראה המתקבל הוא מראה מיוחד של אדמה או אבנים צפופות שיכול להתאים למשל לחנויות שעוסקות בטיולים או אפילו למסעדות שחפצות בעיצוב ייחודי לרצפה.

clay_floor_4industry

דוגמא ליישום של ציפוי תעשייתי מסוג  ClayStone (צילום: טמבור תעשייה)

לבסוף, חשוב להגיד כי בניגוד לימים עברו בהם השימושיות של הרצפה עלתה על האסתטיקה ולכן הוצעו פחות ציפויים דקורטיביים, כיום ניתן למלא את שני הצרכים בהצלחה באמצעות שלל ציפויים חדשים המציעים שילוב של חוזק, גמישות, עמידות וגם מראה ייחודי. כאמור, כפי שכבר הסברנו, חשוב להוועץ באיש מקצוע המבין בנושא כדי להבין מהו הציפוי שייתן את יחס העלות- תועלת הטוב ביותר בהקשר למאפיינים הייחודים הנדרשים ממשטח הרצפה, ורק לאחר ההבנה המדוייקת למה אתם זקוקים, לרכוש את הציפוי וליישמו בפועל.

המאמר נכתב בשיתוף עם צוות טמבור תעשיה- צביעה תעשייתית

דילוג לתוכן