פעם בשלוש שנים מתאסף כל עולם הקמעונאות במקום אחד. זוהי ה"אולימפיאדה"(*) של עולם הקמעונאות וכמו בקמעונאות זה חייב להיות יותר גדול, יותר חדש ויותר ומהר.
אחת הסיבות לכך שהתערוכה אינה שנתית אלא תלת שנתית היא הרצון ליצור עוצמה, נפח וחשיבות.
ואכן במובנים אלו התערוכה היתה הצלחה. עם 2,226 מציגים מ- 57 מדינות ועם יותר מ-109,000 מבקרים מ-110 מדינות ותערוכה בשטח של כ-200,000 מ"ר מדובר באחד האירועים המרכזיים של עולם הקמעונאות.
זוהי אינה הפעם הראשונה שלי בתערוכה. בנסיעות הקודמות הביקור בתערוכה היה מעין הצצה לעתיד שאותו יכולתי להביא ללקוחות שלנו.
ומה היה לנו השנה:
היו הרבה מאד ביתנים מעוצבים, תחום הקרור הציג מקררים "חתיכים" יותר, צרים יותר. מאחר והתערוכה היא אירופאית, הנושא הירוק היה בדגש גדול עם ניצולת אנרגטית טובה יותר וגזים ידידותיים לסביבה.
לקמעונאים הקטנים ישנה עדנה. העולם נהיה צפוף יותר ולכן הדגש נע לפתרונות לחנויות קטנות יותר. חברות המידוף הגדולות הציגו מדפים צרים יותר המאפשרים לדחוס יותר סחורה על שטח קטן יותר.
בתחום התאורה כל השימוש בתאורת לדים הגיע לבשלות, כולל שילוב של לדים בצורה אינטגרלית במערכות המידוף ותאורת לד בעוצמות שלא היו מוכרות, המאפשרת שליטה מתמדת בגוון ועוצמת התאורה כולל מערכות המופעלות ונשלטות ע״י אפליקציות מהסמארטפון , לחיצה על הסמארטפון והתאורה הופכת מחמיאה לבשר, לחיצה נוספת והתאורה הופכת למחמיאה למאפים, דגים או פירות וירקות.
היו נסיונות לשלב את המדיה החברתית לתוך סביבת המכירה, מראות חכמות שמעלות תמונה של הקונה לפייסבוק, מסכי מגע שמאפשרים בחירה של מוצרים והמון דגמים של קופות מסכי מגע בכל הגדלים והצורות, כולל אייפון הכולל כיסוי שבתוכו משולב סורק ברקודים וקורא כרטיסי אשראי שהופך את המכשיר הנייד לקופה לכל דבר.
נושא ניתוח התנהגות הצרכנים בחנות, מערכות חכמות לשליטה ותפעול לוגיסטי ומערכות למניעת אובדן, תפס גם הוא תאוצה רצינית כולל מוצרים בשלים לעבודה. הביתנים הטכנולוגיים היו מלאים מתמיד.
מבחינתי הדבר הבולט ביותר היה דווקא מה שלא היה בתערוכה. המציגים הסינים מאז ומתמיד שמרו על ביתנים קטנים, רזים, לא מעוררי השראה במיוחד וממוקדים בסגירת עסקאות. סין הפכה לכח מוביל בתחום הייצור והנוכחות הרזה הפעם, היתה כמעט מפתיעה.
היה גם משהו צנוע ופחות גרנדיוזי בתערוכה השנה. כנראה שבעולם שבו כל חודשיים מושק פריט טכנולוגי חדש, תערוכה אחת לשלוש שנים הפכה לפרק זמן ארוך ולא רלוונטי.
לא פלא לכן שיום לפני הסיום, בצורה מתוקתקת כמו שהגרמנים יודעים לארגן, כל הכרזות שעד כה בירכו את הבאים על בואם ליורושופ, הפכו בתוך שעה למודעות הזמנה לC-Star, תערוכה אחות חדשה, מבית יורושופ, שתתקיים בעוד שנה וחצי איך לא, דווקא בשנגחאי.
לצפייה בכמה תמונות מעמוד הפייסבוק שלנו יש ללחוץ כאן
להתראות בשנגחאי. ותודה ליואב זיגלבאום מהפי פיט על הקופירייטינג של האולימפיאדה (:*)